LaRouche advarer: Cheneys

»Guns of August«[1] truer verden

 

27. juli 2005 – Den amerikanske økonom og tidligere demokratiske præsidentkandidat Lyndon LaRouche udsendte denne onsdag eftermiddag et interna­tio­nalt alarmvarsel for perioden der dækker august 2005 som den mest sandsynlige tidsramme, hvor vicepræsident Dick Cheney, med helhjertet samarbejde fra kredsene omkring den britiske premierminister Tony Blair, vil igangsætte de nyligt afslørede planer for et præventivt atomangreb på Iran. Faren for en sådan vanvittig Hitler-i-bunkeren-aktion fra Cheney-kredsen vil stige yderligere, hvis den amerikanske kongres følger sit planlagte tidsskema og holder sommerferie i perioden 30. juli - 4. september[2]. Med kongressen væk fra Washing­ton vil det Cheney-styrede Hvide Hus med stor sandsynlighed starte et »Guns of August«-angreb på Iran.

LaRouche baserede denne vurdering på en række faktorer, som er blevet rapporteret til ham i løbet af de seneste dage, begyndende med den kvalificerede rapport fra en tidligere embedsmand i USA’s efterretningstjeneste, der blev bragt i tidsskriftet The American Conservative, om at Dick Cheney har beordret den strategiske kommando STRATCOM til at forberede en beredskabsplan for angreb på hundreder af mål i Iran med såvel konventionelle våben som taktiske atomvåben i tilfælde af et »nyt 11. september-type angreb« på USA. Som EIR rapporterede for adskillige måneder siden, har Bush-administrationen, med CONPLAN 8022, allerede overgivet kontrollen med de relevante »mini-atombomber« til den taktiske militærledelse, som del af en ny doktrin for globalt anslag. En doktrin som oprindeligt blev skabt, da Dick Cheney var forsvarsminister under George H.W. Bush i begyndelsen af 1990’erne.

De nylige bombeanslag i London har givet Tony Blair hans egen »Reichstags-brand«-begivenhed og alle ressourcerne fra den britiske fraktion for »et liberalt imperium« kan nu forventes at støtte de brutale Cheney-kredse i Washington.

LaRouche betonede i diskussioner med sine kolleger, at de mest uimodståelige beviser for den »Guns of August«-plan, er mønstret i øjenvidnerapporterne om Dick Cheneys åndstilstand. Cheney udlever en amerikansk version af »Hitler i bunkeren«, hvor han langer ud efter republikanske senatorer, som har vovet at modsætte sig hans vanvittige tirader, og anklager enhver som ikke følger hans ordrer – inklusive langvarige medlemmer af USA’s senat – for at være »forrædere« og det, der er værre.

Og endelig, identificerede LaRouche en række rapporter fra højt kvalificerede kilder i kongressen, militæret og efterretningskredse, som har bekræftet de grundlæggende træk af den oprindelige beskrivelse i The American Conservative af Cheneys »Strangelove«-planer for et forebyggende atomangreb på Iran. Disse kilder har betonet, at disse Iranplaner ikke bare er militære beredskabsstudier, men repræsenterer intentionerne i Cheneys politik.

For yderligere information kontakt Schiller Instituttet på www.schillerinstitut.dk og 35 43 00 33, LaRouche Political Action Committee på www.larouchepac.com og 001-800-929-7566 eller gå ind på  www.larouchepub.com.

 [1] Refererer til den amerikanske historiker Barbara Tuchmans klassiske værk om 1. Verdenskrig »The Guns of August«, »Augusts Kanoner«. Se evt. Agro-Nyt juli og september 2001 på www.schillerinstitut.dk/anarkiv.html -red.

[2] Den amerikanske kongres blev sendt på sommerferie den 29. juli -red.