Intet Bretton Woods uden LaRouche

Lørdag den 18. oktober annoncerede præsident Bush, forud for et møde med Frankrigs præsident Sarkozy, at en konference for at diskutere nye spilleregler for det globale finansmarked vil blive afholdt relativt snart, sandsynligvis i første uge af december. Sådan en konference, der allerede har fået øgenavnet Bretton Woods II, har specielt Frankrig som formand for EU presset på for, med opbakning fra Italien, hvor finansminister Giulio Tremonti har været i samarbejde med LaRouche for at fremme et Nyt Bretton Woods det seneste års tid. Den 13. oktober kom den britiske statsminister Gordon Brown så med en appel for et Nyt Bretton Woods.
Har verdens ledere langt om længe forstået, at Lyndon LaRouche har haft ret, og at man nu er klar til at gennemføre det Nye Bretton Woods-finanssystem, LaRouche i så mange år har kæmpet for?
Det Nye Bretton Woods Gordon Brown har foreslået, har absolut intet at gøre med LaRouches forslag. Han siger at man må sikre en »åben fleksibel global økonomi baseret på frihandel. … London og Storbritannien skal også i de kommende generationer være den globale finansverdens hjemsted.« Det vil sige, at Brown ønsker at holde hånden under den globale afregulering og spekulationsfeber, der har skabt de nuværende problemer.
Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy kræver mere: »Systemet må helt reorganiseres« og føre til »en ny form for kapitalisme«, der sørger for, at »finansverdenen tjener virksomhederne og befolkningen. Ingen finansinstitution må være uden overopsyn og kontrol«.
Formanden for Den europæiske Centralbank ECB, Trichet mener: »Måske behøver vi at gå tilbage til det første Bretton Woods, gå tilbage til regulering«.
Men Lyndon LaRouche, der er den eneste økonom, der konsekvent har været i stand til at forudsige de store økonomiske forandringer de seneste 50 år, inklusive den nuværende finanskrise, mener, at man må tænke langt mere radikalt. Han udtalte den 16. oktober, at en Ny Bretton Woods-konference må baseres på principperne fra Den vestfalske Fred, der endte 30-årskrigen og etablerede princippet om samarbejde mellem suveræne nationer baseret på »den andens fordel«.
»Hvis de statsoverhoveder som foreslår at holde [Bretton Woods]-konferencen, taler om at forhandle en liste af enkeltpunkter, så kan de glemme det. Det vil ikke fungere«, sagde han.
I Rusland har præsident Medvedev og statsminister Putin begge udtrykt, at de er klar til forhandlinger.
Følg den forsatte udvikling i Schiller Instituttets månedlige nyhedsbrev Prometheus, der kan bestilles på 35 43 00 33

 

 

 

 

 

 

 

 


LaRouche var den 5. oktober på russiske Rossiya TV’s program Vesti Nedeli, Ugens Nyheder, der har 70 millioner seere. Den 19. oktober var han så på tv-programmet India This Week.