Anders Fogh bør ringe til Sarkozy

så Danmark er med i dannelsen af

et nyt finanssystem

 

Pressemeddelelse fra Schiller Instituttet

København den 29. september 2008, kl. 15:42

Kontakt: Michelle Rasmussen, 35 43 00 33, 51 21 72 06, si@schillerinstitut.dk

 

 Tom Gillesberg, formanden for Schiller Instituttet i Danmark, reagerede på den franske præsidents annoncering af et kommende europæisk krisemøde for at forberede et nyt finanssystem med følgende udtalelse:

 

Ritzaus Bureau beretter her i eftermiddag, at den franske præsident Nicolas Sarkozy vil indkalde til et europæisk krisemøde for at diskutere forberedelsen af en international konference til dannelsen af et nyt finanssystem.

 

Den amerikanske økonom og statsmand Lyndon LaRouche har længe opfordret til indkaldelsen af en sådan ny Bretton Woods-konference, som den eneste farbare vej ud af en kommende finanskrise, og jeg havde da også som mit valgslogan i valgkampen 2005: ”Når boblen brister ... Et nyt Bretton Woods.” Nu er boblen bristet og en sådan konference er det eneste fornuftige svar på den accelererende globale finanskrise, der bliver værre dag for dag.

 

Det er vigtigt at Danmark er med til at støtte denne dagsorden. Anders Fogh Rasmussen bør derfor omgående kontakte Sarkozy og bede ham om at invitere den danske finansminister med, når finansministrene fra euro-landene og de europæiske G8-lande mødes til planlægningsmødet med ledelsen for EU-kommissionen og Den europæiske Centralbank. Kun et nyt finanssystem, der vender tilbage til Franklin Roosevelts intention bag det gamle Bretton Woods-finanssystem, kan forhindre at den nuværende finanskrise afløses af et fysisk-økonomisk sammenbrud, der overgår de ulykker vi så i 30'erne.

 

I det sidste stykke tid har den italienske finansminister Giulio Tremonti været fortaler for en sådan konference for et nyt Bretton Woods og den russiske regering har også fremhævet nødvendigheden af, at man har et internationalt samarbejde for at finde en vej ud af finanskrisen. For et par dage siden blev desuden en resolution introduceret i det italienske senat, som talte nødvendigheden af LaRouches model for en sådan ny Bretton Woods-konference.

 

Vender vi tilbage til et Bretton Woods-fastkurssystem kan vi både sørge for, at den fysiske økonomi overlever sammenbruddet af de finansielle værdier, og samtidigt skabe de nødvendige kreditter til store infrastrukturprojekter, som kan forhindre at de nationale økonomier og verdensøkonomien går helt i stå.

 

Den 17. januar opfordrede jeg ved et foretræde for Folketingets Politisk-økonomiske Udvalg til en konference om et nyt Bretton Woods-system og vil uddybe sagen ved et kommende foretræde for udvalget på torsdag den 2. oktober kl. 9:30.

 

Inden da vil jeg opfordre alle til at se med, når LaRouche holder et webcast om emnet på www.larouchepac.com den 1. oktober kl. 19:00 (dansk tid).”

Information: www.schillerinstitut.dk

Back to Schiller Institute home page